Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Válassz egy szimbólumot és megmutatjuk, mit árul el rólad!

Válassz egy szimbólumot és megmutatjuk, mit árul el rólad! A szimbólumok mindig is fontos szerepet töltöttek be az emberek életében, legyen szó kultúráról, vallásról vagy az egyszerű hétköznapokról. Ezek a jelképek körülvesznek minket és előfordul, hogy különös kötődést érzünk egy bizonyos jelkép iránt, sokszor anélkül, hogy ismernénk a mögöttes jelentését.
Legújabb cikkünkben bemutatunk négy népszerű szimbólumot és azt is eláruljuk, milyen üzenetet közvetítenek.
 

 

Miért szeretjük a szimbólumokat?

A szimbólumok évszázadok (ezredek) óta az emberiség történelmének kitörölhetetlen részei, jelentőségük ma is érezhető. Olyan jelképek, melyek konkrét jelentést hordoznak, sőt egyes irányzatok és ideológiák szerint ősi erőket és energiákat is képesek megmozgatni, ezáltal pedig hatással lenni testi-lelki egészségünkre vagy épp a vágyott irányba terelni az életünket. Nem csoda hát, hogy az emberek szeretik magukon / maguknál hordani kedvenc szimbólumukat, ami számukra fontos üzenetet közvetít. 

Válassz egy szimbólumot és nézd meg, mit jelképez!
 

Mit jelentenek a szimbólumok?

Nézd meg jól a fenti képet, majd válaszd ki azt a szimbólumot, amelyik legközelebb áll hozzád és ismerd meg a történetét!


Szív

Kétségkívül az egyik leguniverzálisabb, legelterjedtebb szimbólum a szív, amit a világ összes országában és kultúrájában ismernek. Általában a szerelem, szeretet jelképeként gondolunk rá, története pedig az ókori Egyiptomban kezdődött.
Magának a motívumnak sokáig nem volt köze az emberi szívhez, alakját egy különleges ókori növény ihlette, amit fogamzásgátlásra használtak, így kapcsolódhatott össze a testi szerelem és a szív ábrázolása, ami később kiegészült a piros színnel is, utalva az erős érzelmi töltetre.
Ha a szívet választottad, fontosak számodra az emberi kapcsolataid és az érzelmeid kifejezése.

Nézd meg a szív szimbólummal ellátott ékszereinket itt: SZÍV ÉKSZEREK

 

 

Álomfogó

Az álomfogó vagy álomcsapda eredete az észak amerikai indián kultúráig nyúlik vissza. A hagyomány szerint az álomfogó fűzfából készül, különféle személyes, szentelt tárgyakkal (tollakkal, gyöngyökkel) kiegészítve. Az indiánok szerint az álomfogó elűzi a rossz álmokat, azok ugyanis nem jutnak át a nyíláson, csapdába esnek és elvesznek a fonalak és ágak között.
Ha ezt a szimbólumot választottad, az a nyugalom és a biztonság iránti vágyat mutatja, az álomfogó pedig egyfajta őrangyalként megadhatja neked ezt az érzést.

Találd meg a saját álomfogód itt: ÁLOMFOGÓ ÉKSZEREK

 

 

 

Hórusz

Hórusz a legjelentősebb egyiptomi istenek egyike, akit általában sólyomként vagy embertesttel és sólyomfejjel jelenítettek meg. Az eredete homályos, az egyik elképzelés szerint az “ég hatalmas ura”, erre utal a sólyom ábrázolás is. Szemei a Hold és a Nap, szárnyaival pedig körbeöleli a Földet. Hórusz szemét már az egyiptomiak is szimbólumként használták, számukra a megújulás jelképe volt. A szimbólummal díszített nyakláncot a múmiák testén ott helyezték el, ahol eltávolították a szerveiket, ezzel is segítve a megújulást, megkönnyítve útjukat a túlvilágba.
Ha Hórusz szemét választottad, valószínűleg erős személyiség vagy, akitől nem áll távol a spiritualitás és az életed egy vagy több területén változásra, megújulásra vágysz.

Nézd meg az egyiptomi ékszereinket itt: EGYIPTOMI ÉKSZEREK

 

 

Hamza - Fatima keze

Ez az egyik legősibb szimbólum a világon. A legenda szerint Fatima épp helvát főzött (ami egy indiai édesség), amikor megérkezett a férje, Ali kalifa az új feleségével. Fatimát ez annyira váratlanul érte, hogy kiejtette a kezéből a fakanalat és a saját kezével folytatta az étel kevergetését. A hűtlen férj kétségbeesetten rohant oda hozzá, hogy megmentse a kezét az égési sérülésektől. Azóta Fatima keze a hűség szimbólumává vált az iszlám világban és úgy hiszik, viselőjének szerencsét hoz. Gyakran együtt használják a nazar gyönggyel, így az ékszer védelmet nyújt az ártó szellemek ellen is.
Ha ez a szimbólum volt a leginkább hatással rád, az érzelmeid vezérelnek és odaadó személyiség vagy, akinek fontos a családi kötelék és stabil, érzelmi biztonságra vágysz.

Hordd magadnál Fatima kezét, vagy válogass a többi keleti ékszerünk között: KELETI ÉKSZEREK

 

 

Találd meg a saját szimbólumod!

Ha rátalálsz arra a szimbólumra, ami valóban a tiéd, az erőt és magabiztosságot fog adni számodra a hétköznapokban. Áruházunkban az ország egyik legnagyobb szimbólum ékszer kínálatával várunk, válaszd ki a hozzád illőt!

>>> MEGNÉZEM A SZIMBÓLUM ÉKSZEREKET! <<<

Keresés