Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mit jelent a ló, mint szimbólum?

Mit jelent a ló, mint szimbólum? A magyar ősi lovas nomád nép, így nem meglepő, hogy hitvilágunkban fontos szerepet játszanak a lovak. Történelmünk során a ló és lovasa elválaszthatatlan párost alkottak, a lovas szinte tökéletesen összefonódott a lovával. Olyannyira, hogy volt idő, amikor együtt temették el a lovakat gazdáikkal, hogy kísérjék és szolgálják őket a halál után is. De nézzük meg azt is, mit jelent számunkra a ló manapság és kinek ajánlott egy ilyen szimbólum viselése!
 

Az ember és a ló között lévő szoros kapcsolatot rengetegen vizsgálták már és számos bizonyíték is alátámasztja ezt a különleges kapcsolódást. Nézzük csak meg a magyar népmeséket, mondákat, amelyek a lovak mágikus erejéről és hihetetlen bátorságáról szólnak. Ki ne emlékezne a Fehérlófia népmesére vagy A fehér ló mondájára?

A ló azonban nem csak a mi meséinkben játszik fontos szerepet, sok más nép történelmében is megjelenik. Kínában a tűz, a Nap állataként tekintenek rá és a kitartást, a sebességet, a szerencsét jelképezi. 
A buddhizmusban az elpusztíthatatlanság, a keltáknál a férfiasság és termékenység szimbóluma, az iszlámban pedig a gazdagság, jólét kifejezője. 

A lovaglás egykor hatalmi jelkép volt, de ez mára megváltozott...

A lovaglás már nem csak sport vagy egyszerű közlekedés… annál sokkal több: önismereti utazás. Amikor lovagolsz, össze kell hangolnod a mozgásod az övével. Figyelned kell rá, a hangulatára, minden rezdülésére. Bíznod kell a lóban, de saját magadban is. Ami a legfontosabb: összhangot kell teremteni és meg kell tanulnod kommunikálni vele. Lovagláskor az embernek kicsit háttérbe kell szorítania önmagát, elfeledkezni a saját problémáiról, és a jelenben lenni, figyelni, együttműködni az állattal. Ezzel az összpontosítással válik a lovaglás lényegében egy meditációvá, melynek hatalmas gyógyító ereje van és világszerte használják. 

Mikor viseld medálként?

Egy csodás, csillogó lovas medál sok gyermek és felnőtt kedvence lehet, hiszen ki ne szeretné ezeket a gyönyörű, tekintélyt parancsoló, mégis szelíd állatokat. Közelségük nyugalmat áraszt, kikapcsol és segít önmagunk megismerésében, a jelen pillanat megélésében. Sokan pont ezért választják medálként, vagy fülbevalóként, mások számára pedig a szabadságot jelenti, ezért szívesen viselik mindennap valamilyen formában. 

 

Válogass a lovas ékszereink között és találd meg a hozzád illőt!
 

A cikkben szereplő információk forrása:
http://csocsoszan.hu/eletteruenk/otthonunk/feng-shuink/item/133-allatszimbolumok

https://www.astronet.hu/ezoteria/magia/a-lo-magikus-ereje-37777/

Keresés