Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miért olyan népszerűek a név nyakláncok?

Miért olyan népszerűek a név nyakláncok? Néhány éve, mikor a nők nagy része Szex és New York lázban égett, mindenki saját névvel ellátott “Carrie” nyakláncra vágyott. De honnan indult ez az őrület, mi áll a név nyakláncok népszerűségének hátterében és miért az egyik legkeresettebb modell még ma is? Ismerd meg a történetét!

A sorozat stylistja Patricia Fields egy interjúban elárulta, hogy ő maga sem sejtette, hogy egy egyszerű kis ékszer, világszerte ismert, ikonikus darabbá válik. Nem áll mögötte ugyanis tudatosan épített brand vagy stratégia, csupán egy hirtelen ötletnek köszönhető, hogy bekerült a sorozatba. Patricia New York-i designer boltjában árulta a névvel, monogrammal ellátott nyakláncokat, amik különösen népszerűek voltak a környékbeli fiatalok körében.

Így hát egyik nap, megmutatta Sarah Jessica Parkernek, aki azonnal beleszeretett és Carrie állandó kiegészítőjévé tette. Ettől kezdve pedig világszerte viselték nők milliói a saját nevükkel ellátott nyakláncot, ami egyszerre szimbolizálja a magabiztosságot, önazonosságot, életörömöt.

 

Divatirányzatok jönnek és mennek, de van, ami örök.

Az igazán stílusos darabok pedig soha nem mennek ki a divatból. Különösen akkor, ha egyedi, hozzád illő ékszerről van szó. Márpedig mi lehetne egyedibb a saját nevednél? 
De miért is hordjuk magunkon a nevünket? 

A nevek sok száz vagy akár évezredes múltra tekintenek vissza és mindegyiknek megvan a maga jelentése és története, ami akár a rómaiakig is visszavezethető. Vannak, akik úgy hiszik, okkal kapjuk a nevünket és ez hatással van az egész életünk alakulására.

Bárhogy is legyen, szeretjük ezeket a történeteket és a nevek által szimbolizált tulajdonságok sokszor a személyiségünk részeivé válnak és erőt adhatnak egy-egy nehéz helyzetben.

 

Időtlen és stílusos

A te ékszeres dobozodból sem hiányozhat a saját neveddel ellátott nyaklánc, ami egy örök darab. Épp ezért tökéletes ajándék lehet szülinapra, ballagásra vagy akár anyák napjára is!

 

Válassz, a különböző típusok közül itt: https://www.heimekszer.hu/nevnyaklancok-es-neves-medalok-196

 

Forrás:
https://www.instyle.com/news/patricia-field-explains-origin-carrie-necklace-sex-and-city
https://www.vogue.com.au/fashion/accessories/sarah-jessica-parker-lost-her-famous-carrie-necklace-irl/news-story/b3af329d8f28125423e04465043c4902

Keresés