Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan válassz ékszert egy férfinak?

Hogyan válassz ékszert egy férfinak? Az ékszer különleges és emlékezetes ajándék lehet és nem csak azért, mert stílusos kiegészítő. Ékszert ajándékozni azt jelenti, hogy a másik fontos számodra és ezt olyasmivel szeretnéd kimutatni, ami értékes, igényes és maradandó. Egy jól megválasztott nyaklánc, medál vagy karkötő hosszú éveken át emlékeztetni fogja rád. 
Ahhoz, hogy megtaláld az ideális ajándékot életed legfontosabb férfijának - legyen szó a párodról, az apukádról, más családtagról vagy barátról - érdemes átgondolni néhány szempontot. Ebben segít a cikkünk, olvass tovább a részletekért!
 

 

Nem mindig volt elfogadott vagy divatos férfiak számára, hogy ékszereket viseljenek. Jó ideig a jegygyűrű egy elegáns óra vagy egy egyszerű nyaklánc volt a megszokott, mára azonban kicsit szélesedett a paletta és a férfiak számára is több lehetőség kínálkozik az önkifejezés ezen formájára. Amit a nagyobb divatmárkák és designerek illetve ismert színészek, stílusikonok is megerősítettek (például David Beckham, Jhonny Depp).
Jöjjenek hát a tippek és tanácsok, hogy a dobozka kinyitását valódi mosoly kövesse és később is viszontlásd a kiválasztott darabot, viselés közben.

Mit érdemes átgondolni, mielőtt kiválasztod az ékszert?

Kinek vásárolsz?

Egy ékszerboltban is ezt kérdeznék meg elsőként, nem véletlenül. Például ha az Apukádnak vásárolnál, akkor feltehetően egy elegánsabb, klasszikusabb darabot ajánlanának, ha a párodnak, akkor valami szívhez szólót, ha a feltűnést kedvelő bátyádnak, akkor pedig egy vagányabb ékszer is szóba jöhet. Válassz aszerint, hogy hozzá mi illik leginkább, függetlenül attól, hogy az trendinek számít-e.

Testalkattól is függ, hogy kinek mi áll jól. Egy vékonyabb testalkatú férfinak érdemesebb vékonyabb láncot, vagy karkötőt választani, míg egy erősebb testfelépítésűnek mehetnek a hangsúlyosabb, akár vastagabb darabok is.

    

Érdemes lehet azt is figyelembe venni, hogy milyen munkát végez (lehet, hogy egy karkötő pl zavarná munka közben, ezért a nyaklánc jobb választás), milyen ruhákat hord szívesen vagy hogy van-e valamilyen számára, számotokra fontos szimbólum, kezdőbetű vagy akár dátum, ami megjelenhetne az ékszeren.

Mit üzensz az ékszerrel?

Egyes kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a férfiak ha ékszert viselnek, azt általában érzelmi kötődés miatt teszik és nem a divat miatt. (A nőknél ez a szám másképp alakul feltehetőleg, hiszen mi önmagában azért is szívesen viselünk egy nyakláncot, mert kiemeli a szemünk színét és nem feltétlenül kell, hogy minden ékszerünknek mély, mögöttes üzenete legyen.) Szóval bátran tedd egyedivé és személyessé az ékszert gravírozással, hogy a megfelelő üzenetet közvetítse számára.

Arany vagy ezüst?

Az arany az örök klasszikus, míg a fehér arany modernebb megjelenést kölcsönöz viselőjének, ahogy a platina is.
A hagyományos arany a melegebb árnyalatokkal fog harmonizálni, például a barnával és más föld színekkel, sötét kékkel vagy zölddel. Az ezüst pedig, mint hidegebb, semlegesebb szín, gyakorlatilag szinte mindennel jó párost alkot, de leginkább a hidegebb árnyalatok passzolnak hozzá.
A fehérarany is jó választás, ha értékesebb ékszert szeretnél, de inkább semlegesebb árnyalatot választanál.

Az utóbbi években népszerűek lettek a kaucsukból vagy bőrből készült ékszerek is, amelyek egy kicsit természetközelibb, lazább stílust képviselnek és remekül kombinálhatók más ezüst kiegészítőkkel is.

    

A kulcs az összhang

A legfontosabb tehát, hogy a választott ékszer összhangban legyen az ajándékozott férfi személyiségével. Ha a fenti szempontokat átgondolod a választás során, garantáltan örömet fog okozni a meglepetés!

 

Kattints ide és nézz szét a férfi ékszereink között és találd meg
a legszebb ajándékot a számodra kedves férfinak!

Keresés