Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mit üzennek a szimbólumok?

Mit üzennek a szimbólumok? A régi korok emberei ismerték a szimbólumok jelentését és használni tudták az erejüket illetve az energiájukat. Nekünk ez kissé misztikus mesének tűnhet, míg számukra teljesen természetes és mindennapos dolog volt a szimbólumokkal való kommunikáció.
Aki ismeri a legfontosabb szimbólumok és jelképek jelentését, üzenetét és mögöttes tartalmát, számára túlzás nélkül kinyílik a világ, hiszen olyan rejtett üzeneteket és utalásokat fedezhet fel, ami felett a legtöbb ember elsiklik. 
Bemutatunk néhány népszerű szimbólumot, ismerd meg a történeteiket és a hatásukat!

 

ANKH kereszt

A hurokban végződő kereszt, az egyik legősibb jelkép, az élet kulcsa, egyiptomi kereszt néven is ismert.
Pontos eredetét homály fedi… egyes feltételezések szerint eredetileg az Ízisz anyaistennő övére kötött csomó volt, míg mások a Napot és a Nílust látják benne és a Föld és az ég egyesülésének szimbólumaként tartják számon.

Mára azonban az ANKH kereszt a halhatatlanság, a világegyetem, a hatalom, valamint az életadó víz és levegő szimbóluma.

Az élet ajándéka… 

Gyakran ábrázolták, hogy a túlvilág istenei a múmiáknak adományozták a keresztet. És már az ókori egyiptomiak is gyakran viselték amulettként, az erő és az egészség szimbólumaként. Általános védelmező ereje van, elűzi a betegségeket és távol tartja a gonosz energiákat.

Mikor válaszd? Ha úgy érzed plusz energiára, életerőre van szükséged a gyógyuláshoz, megerősödéshez és szeretnél megszabadulni a negatív érzésektől, korlátozó gondolatoktól.

Nézd meg az ANKH keresztes ékszereinket IDE kattintva!

 

Végtelen jel

Az egyik, talán legismertebb és legtöbbet használt szimbólum, a fektetett nyolcas, amit a végtelen jelképének tartunk. Jelentése azonban jóval összetettebb ennél.
Alapvetően határtalan, vég nélküli, megszámlálhatatlan mennyiséget jelöl, egyes értelmezések szerint pedig önmagába tér vissza, ily módon a folytonos áramlás és állandóság jelképe is.

Több mindent is jelenthet…

A történelem során, különböző kultúrákban más és más értelmezései terjedtek el. Indiában és Tibetben például a tökéletességet, illetve a férfi és nő közötti  harmonikus egyensúlyt jelentette.

Utalhat Isten végtelen hatalmára, a modern miszticizmus szerint pedig lehet a saját farkába harapó kígyó ábrázolása is, és jelentheti az élet örök körforgását, az állandó visszatérést, újjászületést.

Mikor válaszd? Ha fontos számodra a nyugalom és a stabilitás. A szimbólum az egység, a harmónia és a tökéletesség jelképeként megnyugtat, biztosít az élet végtelenségéről, segít átlépni a nehézségeken, egyensúlyt teremt és távol tartja a negatív energiákat.

Válogass a végtelen jeles ékszereink közül ITT!

 

Életfa

Az életfa a legösszetettebb jelentésű szimbólum, mindenki megtalálhatja benne, amit keres... Kelták és más ősi kultúrák számára kiemelt jelentőséggel bírt ez a ma is népszerű motívum.

Az ókori harcosok valóságos csodaként tekintettek a fákra, melyek hitük szerint különböző világokat kapcsolnak össze, tulajdonképpen a szellemvilág kapui. 

A harcosok szerint minden fa egy ember őse volt, a törzs fáinak kivágása volt az egyik legkegyetlenebb dolog..

Újjászületés és ősi egység

Erőt, bölcsességet, összetartozást, egységet szimbolizál, jelképezi a folyamatos változást és az újjászületést is. 

Valójában a népi megnevezés szerint az örökzöld fákat hívták így, melyek soha nem hullatták le a leveleiket.  vagy azokat a fákat, amiket összekötöttek egy ember életével, szimbolikus összefüggésekre alapozva.

Az életfa olyan szimbólum, mely utal a gyökereink fontosságára és rámutat az életünk folyamán csak rajtunk múló változások, fejlődések elérésének lehetőségeire.

Mikor válaszd? Ha úgy érzed erőt adhat számodra egy olyan összetett, ősi energiákat ötvöző motívum, ami emlékeztet a kapcsolataink, kötődéseink fontosságára és nehéz időkben is segít, emlékeztetve az élet folytonosságára, ösztönzi a változásokat és segít elfogadni, könnyebben megélni őket.

Kattints IDE és találd meg a saját életfádat!

 

NÉZD MEG A TÖBBI SZIMBÓLUM ÉKSZERÜNKET IS!

>>> Tovább a szimbólum ékszerekhez <<<

Keresés