Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Milyen szimbólumok segítenek a gazdagság megteremtésében?

Milyen szimbólumok segítenek a gazdagság megteremtésében? Mind ismerünk olyan szimbólumokat, amiket összekapcsolunk a bőséggel, a gazdagsággal és a szerencsével. Lehet, hogy konkrétan soha nem tanultál ilyesmit és nem is hallottál erről, viszont ezek olyan évszázadok óta létező szimbólumok, melyek szinte belénk vannak kódolva. Ismerjük őket, anélkül hogy annak tudatában lennénk. Miért is ne használnánk ki és fordítanánk a javunkra ezt a tudást? A jelenlegi helyzetben, amikor a mindennapjainkat áthatják gazdasági nehézségek, az állandó bizonytalanság és a jövőtől való félelem, különösen jól jöhet, ha van egy szimbólum, ami kapaszkodót jelent a számunkra és erőt ad. Nézzük, mik ezek és hogyan segíthetnek minket!
 

Miért érdemes békás vagy sárkányos ékszert választanod?
 

Az ellenség, aki valójában a védelmező…

A sárkányok a világon talán a legismertebb természetfeletti lények, bár leginkább a keleti kultúrában, a kínai mitológiában játszanak fontos szerepet. A mesékből, filmekből jellemzően gonosz vagy félelmetes karakterként köszönnek vissza, pedig a kínai mitológiában a sárkányok a jó szereplők, a jólét és a béke szimbólumai. Jó példa erre a kettősségre : Sárkányölő Szent György legendája, illetve a ma nagyon népszerű Így neveld a sárkányodat mese.  A hunok és a magyarok számára az Ég Ura jelentésének misztériumát a mitikus sárkányjelkép mellett az élővilágból a sólyom fejezte ki a leghatásosabban. Egyszerre képviselik a gazdagságot, a virágzást, a szerencsét, a termékenységet, az erőt és Kína szimbólumai is. 
Egy legenda szerint a kínaiak jelentős uralkodója, a Sárga Császár egy sárkány segítségével győzte le az őt megtámadó szörnyet, majd az élete végén egy sárkány hátán emelkedett a magasba és így vált örökéletű isteni lénnyé.

Sokszor érezhetjük azt a hétköznapokban, hogy bár lenne mellettünk egy védelmező hős. Valaki, aki a háttérben mindig ott van, irányt mutat és ha kell, védelmez. Ezt az érzést adhatja meg számunkra egy sárkányos motívummal díszítettet gyűrű vagy egy sárkány medál.


Sárkányos medál - Heim ékszer - szimbólum ékszerek - gazdagság - bőség - erő

A gazdagság igazi titka…

A béka egyszerre szimbolizálja a gazdagságot, a megújulást, az átváltozást, ezzel együtt a sikerhez időnként szükséges fejlődést és alkalmazkodást is. Több kultúrában is a szerencsével kapcsolják össze és sokszor érmével a szájában ábrázolják. De honnan is ered mindez? 

Ismerd meg a "pénzes béka" legendáját!

Kínából, a 900-as évekből származik. Egy Liu Hai Chan nevű szerzetesről szól, aki elhatározta, hogy “pénzt csinál” a kútban ülő békából. Egy hosszú madzagra felfűzött néhány pénzérmét, majd az egyik végét ledobta a kútba. A béka bekapta a madzagot, így Chan könnyedén kihúzhatta a kútból. Ettől kezdve ezzel a madzaggal járta a világot és mindenhol azt mesélte az embereknek, hogy a békából nem tojások pottyannak, hanem pénzérmék. A gazdag illetve gazdagságra vágyó emberek mind vevők voltak egy ilyen gazdagságot biztosító békára. Liu Hai-nak pedig semmi más dolga nem volt, mint gondoskodni az utánpótlásról. Annyi békát adott el így, amennyit csak akart. Így a béka valóban elhozta számára a rég vágyott gazdagságot.

De mit is jelent valójában ez a történet? 

Célok és vágyak nélkül egyetlen szimbólum sem fog működni…

A békás történet legfontosabb üzenete valójában az, hogy minden sikeres projekt első lépése egy jó ötlet és minden egy gondolattal kezdődik.

Egyetlen szimbólumnak sem feladata, hogy rendet tegyen az életünkben. Viszont egy emlékeztető lehet arra, hogy lépést tegyünk a céljaink felé és merjünk döntéseket hozni vagy akár változtatni. A célon tartanak és támogatnak a mindennapokban, hogy ne térítsen le az útról az aggódás és a problémák…

Békás fülbevaló - Heim ékszer - szimbólum ékszerek - gazdagság szimbóluma

Valahányszor ránézel a kedvenc békás medálodra vagy megérinted a békás fülbevalód, ez fog eszedbe jutni és inspirál majd!
 

Teremtsd meg amire vágysz és meríts hozzá erőt a szimbólumokból!

Találd meg a kedvenced a békás és sárkányos ékszereink közül!

A BÉKÁS ÉKSZEREK ÉRDEKELNEK

INKÁBB SÁRKÁNYOSAT VÁLASZTANÉK

 

A cikkben szereplő információk forrása:
https://ezomix.blogspot.com/2012/06/a-haromlabu-beka-gazdagsagot-hoz-vagy.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADnai_s%C3%A1rk%C3%A1ny

 

Keresés