Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Heim - Blog

Heim - Blog

A Heim Ékszer blogjában mindig olyan ajándéköteteket mutatunk meg, amelyekkel valóban személyes ékszert választhatsz annak, akit szeretnél meglepni egy szép gyűrűvel, nyaklánccal, medállal, karlánccal vagy más ékszerrel. Érdemes annak is követnie a blogot, aki csak szereti a szépet és keresi mindig azt az ékszert, amiben megtalálja önmagát. Ragyogó ötleteket mutatunk arra, hogy a hétköznapjaid is csillogóbbak legyenek.

2021. 07. 05. 13:58:59
Mit jelent a ló, mint szimbólum? A magyar ősi lovas nomád nép, így nem meglepő, hogy hitvilágunkban fontos szerepet játszanak a lovak. Történelmünk során a ló és lovasa elválaszthatatlan párost alkottak, a lovas szinte tökéletesen összefonódott a lovával. Olyannyira, hogy volt idő, amikor együtt temették el a lovakat gazdáikkal, hogy kísérjék és szolgálják őket a halál után is. De nézzük meg azt is, mit jelent számunkra a ló manapság és kinek ajánlott egy ilyen szimbólum viselése!
 
2021. 07. 05. 13:30:21
Mit üzen a hajnal hírvivője? - a kakas szimbólum a mindennapokban Szinte minden állat motívum valamilyen jelentéssel bír körülöttünk. Ezt a jelentést pedig mi, emberek alkottuk meg, a különböző tulajdonságaikat megfigyelve, és itt-ott kiegészítve a saját hiedelmeinkkel.
Az így kialakult szimbólumok mind energiát képviselnek, melyek attól függetlenül is erőteljesen hatnak ránk, hogy ismerjük e a jelentésüket vagy sem. 
A kakas például főként a jókívánság és a szerencse jelképe, de sok esetben a fénnyel, feltámadással azonosítják és az éberség megtestesítőjeként tartják számon. De mi áll ezeknek a hátterében? 

 
2021. 03. 25. 20:20:40
Mit jelképez a nyúl és mi köze a Húsvéthoz? Húsvét ide vagy oda, a nyuszikat sokan szeretjük - akár háziállatként is, hiszen kedves, aranyos kis állatok, akik sok vidámságot okoznak a hétköznapokban. Tavasszal pedig még nagyobb figyelmet kapnak, ilyenkor általában a nyuszi medáljainkat is többen keresitek. Kicsit utánajártunk, mihez is köthető a nyúl, mint szimbólum és hogyan kapcsolódik a Húsvéthoz vagy a tojásokhoz?
 

 

2021. 03. 17. 18:34:06
Szimbólumok nyomában - macskás és kutyás ékszerek jelentései A kutyára és a macskára úgy gondolunk, mint a kedvenc háziállatainkra, de ha egy kicsit jobban megismerjük a mitológiában betöltött szerepüket és a különböző legendákat, hamar rájöhetünk, hogy ennél jóval összetettebb szimbólumokról van szó. Kicsit utánajártunk, mit is jelképeznek, milyen jelentéssel bírnak és azt is eláruljuk, mikor érdemes viselned őket valamilyen formában (mondjuk ékszerként :) ).

 
2020. 09. 02. 12:32:12
Mit üzennek a szimbólumok? A régi korok emberei ismerték a szimbólumok jelentését és használni tudták az erejüket illetve az energiájukat. Nekünk ez kissé misztikus mesének tűnhet, míg számukra teljesen természetes és mindennapos dolog volt a szimbólumokkal való kommunikáció.
Aki ismeri a legfontosabb szimbólumok és jelképek jelentését, üzenetét és mögöttes tartalmát, számára túlzás nélkül kinyílik a világ, hiszen olyan rejtett üzeneteket és utalásokat fedezhet fel, ami felett a legtöbb ember elsiklik. 
Bemutatunk néhány népszerű szimbólumot, ismerd meg a történeteiket és a hatásukat!

 

2020. 06. 09. 18:34:17
Válassz egy szimbólumot és megmutatjuk, mit árul el rólad! A szimbólumok mindig is fontos szerepet töltöttek be az emberek életében, legyen szó kultúráról, vallásról vagy az egyszerű hétköznapokról. Ezek a jelképek körülvesznek minket és előfordul, hogy különös kötődést érzünk egy bizonyos jelkép iránt, sokszor anélkül, hogy ismernénk a mögöttes jelentését.
Legújabb cikkünkben bemutatunk négy népszerű szimbólumot és azt is eláruljuk, milyen üzenetet közvetítenek.
 

 

2020. 04. 09. 17:13:04
Milyen ékszert válassz Anyák napjára? Nincs nő, aki ne örülne egy szép ékszernek, így Anyák napjára is jó választás. De mégis milyen ékszert ajándékozzunk az anyukánknak, nagymamánknak? Ebben a bejegyzésben segítünk eligazodni az ékszer kínálatunkban és adunk néhány tippet, hogy megkönnyítsük a döntést!

 

2020. 04. 02. 16:18:19
A tökéletes ballagási ajándékot keresed? Közeleg az érettségik, ballagások, diplomaosztók időszaka, ami minden család életében egy jelentős esemény. Épp ezért érthető, hogy ilyenkor mindenki a tökéletes ajándékot keresi. Segítünk, hogy igazán emlékezetessé tedd a pillanatot. Íme a mi ballagási ajándék ötleteink:
2020. 04. 01. 23:11:37
Miért olyan népszerűek a név nyakláncok? Néhány éve, mikor a nők nagy része Szex és New York lázban égett, mindenki saját névvel ellátott “Carrie” nyakláncra vágyott. De honnan indult ez az őrület, mi áll a név nyakláncok népszerűségének hátterében és miért az egyik legkeresettebb modell még ma is? Ismerd meg a történetét!

Keresés