Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A karácsonyi szimbólumok nyomában - eláruljuk mit jelentenek

A karácsonyi szimbólumok nyomában - eláruljuk mit jelentenek A szimbólumok mindig körülvesznek minket, bárhova is megyünk, de Karácsonykor ez még inkább jellemző: fenyőfa, piros gömbök, angyalkák, csillagok mindenhol. Elképzelhetetlen nélkülük az egyik legfontosabb ünnepünk, miközben lehet nem is tudjuk pontosan mit is jelentenek ezek a jelképek. Ennek jártunk utána és ebben a cikkben bemutatjuk a legkedveltebb karácsonyi szimbólumokat és azt is, mit jelképeznek valójában.
 

 

Ha karácsonyi ajándékot keresünk, óhatatlanul a megszokott ünnepi szimbólumokba botlunk, de ahhoz, hogy igazán jól válasszunk, jól jöhet egy kis segítség. Azokról a karácsonyi jelképekről lesz most szó, melyeket a mi áruházunkban is megtalálsz különböző formában például medálként, gyűrűként vagy fülbevalóként. Hogy mi a közös bennük? Mind jól mutatnak a fa alatt és egész évben örömet okoznak majd.


Angyal:

Az adventi angyalok négy, egymást követő vasárnap érkeznek meg a Földre és az ő hangjukra figyelmeztetnek az angyalkák. Így segítenek az embereknek lélekben is felkészülni az ünnepi időszakra.
A kereszténységen kívül, más vallásokban is találkozhatunk velük. Általában védelmező, támogató szerepük van, egyfajta összeköttetést jelentenek az emberek és a felsőbb világ között.
Tökéletes ajándék lehet ezért egy angyal medál annak, akire ha tehetnéd, állandóan vigyáznál, mert mindennél fontosabb számodra.

Gömb:

A gömb, maga a teljesség. Egyszerre jelképezik az Univerzum végtelenségét és az égitesteket, melyek hatással vannak a mindennapjainkra is. A formán túl a fára helyezett gömb díszek színe is beszédes lehet:
A piros az érzelmek és a termékenység, az arany a férfi minőség és a gazdagság, az ezüst pedig az anyai gondoskodás és a nőiesség színe. Gyakran megjelenik a zöld is, ami a reményt és az életet szimbolizálja, az örök klasszikus fehér pedig a tisztaság és az ártatlanság jelképe.
Ezek segíthetnek az ékszer választás során is. Attól függően, hogy mit szeretnénk hangsúlyozni, csodaszép ajándék lehet egy ezüst gömb fülbevaló, egy piros kővel díszített gyűrű vagy egy elegáns gyöngy medál.

Csillag:

Ami megmutatta a bölcseknek, hogy hol született a megváltó. A jó hír hordozójának tekintik ezért a derűt, örömet és a reményt is szimbolizálja.
A hatágú és az ötágú csillag egyaránt megtalálható a karácsonyi szimbólumtárban. A hatágú csillag az örök harmóniát és az egységet jelképezi a férfi és a nő, anyag és lélek, tűz és víz, levegő és föld között. Az ötágú pedig az újjászületés és a helyes út megtalálásának szimbóluma.
Akár a harmónia megteremtése, stabilizálása, akár újrakezdés a cél, kínálatunkban találsz csillag medálokat, fülbevalókat, melyek szimbolikusan is erőt adhatnak viselőiknek mindezek megvalósításához.

Szív:

Igaz, nem kifejezetten karácsonyi jelkép, de világszerte használjuk a szerelem, szeretet kifejezésére így a szeretet ünnepével kapcsolatban is fontos szót ejtenünk róla.
Eredetileg azonban nem sok köze volt a szerelemhez: gyermekeket védtek szív brossokkal az ártó szellemektől, később jelképezte a vallási odaadást, a 18. Században édesanyák ajándékoztak lányaiknak piros szív alakú medált a szerencsés gyermekáldásként, később pedig a hűség szimbólumává is vált. Gyakorivá váltak a dupla szív motívumok az ékszerekben is, be nem teljesült szerelmesek ajándékozták egymásnak. Számukra azt jelentette a dupla jelkép, hogy hamarosan a valóságban is együtt lehetnek.

Ha az érzelmeidről szeretnéd biztosítani és ehhez keresel ajándékot, jó választás lehet egy szív alakú medál vagy egy gyűrű, szív alakú kővel.

Bármelyiket is választod, az őszinte öröm garantált, hiszen egy szép ékszernek mindenki örül!

Nézd meg a karácsonyi ajánlatainkat itt!

 

Források:
https://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2015/12/17/14-karacsonyi-szimbolum-tudjuk-hogy-mit-jelentenek/
http://www.ezoterikus.hu/cikkek/7008-dio-karacsonyi-szimbolum
https://nlc.hu/oltozkodjunk/20170419/sziv-ekszer-jelentese/

 


 

Keresés